Luxe lunch catering Keune Cosmetics

Ik kreeg een leuke aanvraag van Keune Cosmetics.  Keune levert wereldwijd luxe producten voor haarverzorging. Ze wilden bij een presentatie van een productlijn bij Audax Amsterdam een luxe lunchbox aanbieden. De uitdaging was om de verbinding te leggen tussen hun producten en een smaakvolle lunch met een mooie presentatie. Zoiets hoef je mij geen twee keer te vragen want verbindingen leggen is geweldig en creatieve oplossingen vinden al helemaal. De geur/smaak combinaties die ze hadden waren onder andere munt-rozemarijn, gember-limoen, lavendel en sinaasappel.

Munt-rozemarijn. De uitdaging is dat rozemarijn een meer hartig kruid is dat bijvoorbeeld veel bij vlees wordt gebruikt. Maar dat wilde ik hier niet doen. Ik wilde liever de zoetige kant er mee op. Dus het werd een smoothie. Yoghurt, melk en room, citrusfruit en natuurlijk munt-rozemarijn: verfrissend en zoet.
Gember-limoen. Mooie producten die in het verlengde van elkaar liggen. Spannende is om de gembersmaak wel over te brengen zonder dat deze te pregnant, scherp en te overheersend was. Het werd een smaakvolle variatie op een bavarois bestaande uit twee delen; een bodem met vol romige crème fraiche en veel limoen(schil). Daarop de bavarois waarin de gember meer naar voren kwam. De gembersmaak uiteraard uit eigengemaakt extract van verse gemberwortel. Krachtig, zoet en romig. Smullen.
Lavendel wordt niet heel veel gebruikt in de keuken omdat het snel naar zeep gaat smaken/ruiken. Toch leek het me leuk om deze smaak subtiel terug te laten komen in een gerecht. Ik heb er voor gekozen om van de lavendel bladeren een extract te maken en te gebruiken om een dressing mee te maken waarbij de lavendel lange tijd in de olijfolie zijn smaak af heeft kunnen geven. Deze ging over een groene salade met groente en witte druif. Daarbij verder geen kruiden gebruikt zodat deze de smaak van de lavendel niet zouden wegduwen. Resultaat was een harmonieuze salade met fluwelen smaaktonen van de lavendel.
Zelf brood bakken is heerlijk. Brood is leven. En aan de smaken van ons brood hebben we sinaasappel toe gevoegd; het sap en de schil. Vers gebakken brood heeft van zichzelf al zoveel smaak en heeft niet veel beleg nodig behalve dan in dit geval een romige boerenboter en enkele plakjes blauwe schimmelkaas; Diepe volle krachtige smaken.

De lunch werd verder nog aangekleed met een biologisch bolletje met tappenade en diverse gegrilde groente, een kruidige basmati rijstsalade en een heerlijk 100% schulpsapje. De materialen voor de lunchbox zijn composteerbaar en van milieuvriendelijk materiaal. Een Catering opdracht om niet snel te vergeten!

Keune is een gerenommeerd Nederlands bedrijf dat hoogwaardige producten voor haarverzorging ontwikkeld. Het is in 1922 opgericht en levert wereldwijd haar diensten en producten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Soest en sinds enkele jaren is er ook een groot kantoor aan de prestigieuze Champs Elysées in Parijs. De visie waar Keune voor staat is kort maar krachtig: “The Art of Hair Design”.