Happietaria Amsterdam

In verschillende steden in het land openen elk jaar zich de deuren van restaurants voor het goede doel. Deze worden georganiseerd door studenten op geheel vrijwillige basis. Zo ook in Amsterdam. Hier bedient Happietaria Amsterdam haar gasten in de eeuwenoude klassieke gelagkamer in de Corvershof aan de Amstelhoven. Zelf heb ik in Groningen dit geweldige initiatief enkele jaren geleden mogen organiseren. En hoewel er niets boven Groningen gaat vond ik het een eer om gevraagd te worden om in de Stad der Steden te koken bij Happietaria.

De klassieke sfeer in de gelagkamer van de Corvershof zet de toon qua setting en aankleding. Een gevarieerd buffet /menu met een combinatie van Europese en meer exotische gerechten maakt dat het niet onder doet voor een eenvoudig maar degelijk restaurant. De uitdaging is om vanuit de keuken van bescheiden omvang en met relatief onervaren bedienend personeel op een avond zo’n 60 personen te doen genieten van een drie gangen maal.

De gasten bij Happietaria Amsterdam gaan uit eten om zo in Uganda de voedseltekortentegen te gaan. Deze zijn in het Afrikaanse land ontstaan als gevolg van ernstige droogte en hongersnood. Samen met Tear is er een meerjarenplan opgezet om Karamojong de voedselzekerheid te doen vergroten. Het tweede doel waar men door een avondje uit aan bijdraagt is de Women in Business Challenge. Door dit initiatief worden vrouwen in ontwikkelingslanden geholpen om een eigen zaak op te kunnen bouwen.

Het is gaaf om te zien dat studenten hun tijd naast het studeren gebruiken om te groeien in bewustzijn over wereldproblemen en op een praktische manier een bijdrage willen leveren aan de oplossing ervan. Dit is de laatste week dat het restaurant nog open is. Wellicht is het nog mogelijk voor je om een plekje te reserveren. Anders is het zeker een aanrader voor wanneer het volgend jaar weer georganiseerd wordt.

Meer informatie kun je vinden op de website van Happietaria Amsterdam.