IJsmaken… voorpret voor de zomer

IJs maken… voorpret voor de zomer

Als cateraar ben ik steeds bezig om mijn horizon te verbreden. Ik wil leren in dit leven, kennis vergaren en ervaringen opdoen. Daar geniet ik van en het geeft me energie. Daarbij kan ik dit alles dan weer gebruiken om mijn leven om me heen vorm te geven. Oftewel, toepassen in 5 broden 2 vissen. Zo leerde ik onlangs op een borrel een man kennen die ambachtelijk Italiaans schepijs maakt. Hij heette Rob van ijssalon Mezzo aan het Dapperplein. En aardig als hij was mocht ik wel een dagje met hem meelopen om de  geheimen van het ambachtelijk ijs maken te leren kennen.

Zo gezegd zo gedaan. En vorige week stond ik in vol Mezzo-ornaat ijs te maken. Rob weet hoe hij ijs moet maken en dat heeft hij me laten weten. En zoals het met zoveel zaken is in het leven was ook hier van toepassing: “ooh, maar dat is eigenlijk heel makkelijk, je moet alleen even weten hoe je dat moet doen”. Een ijsmachine, een goed recept en een creatief brein bezorgen je dus een zalig zacht bolletje ijs boorde vol smaak en zoetigheid.

Ik leerde dat je in de ambachtelijke ijswereld  twee soorten ijs hebt. Sorbet ijs, op basis van suikersiroop en vruchten. Daarnaast heb je ijs op basis van melk, een smaak component zoals chocolade bijvoorbeeld én natuurlijk een serie “geheime” ingrediënten. Hiermee gingen we aan de slag. We maakten de melkmix, voegden smaak toe en toen ging het de machine in. Die draaide zijn dienst van een kwartier en daarna was de ijs klaar: een ongelofelijk heerlijke smaaksensatie van zacht romig yoghurtijs. Het ijs ging de vriezer in om nog wat harder te worden zodat het die middag nog klaar zou staan om aan de verlekkerde klanten verkocht kon worden.

Kortom, vanaf vandaag is het assortiment van 5 broden 2 vissen uitgebreid met het heerlijke ambachtelijke ijs van ijssalon Mezzo. Op aanvraag zelfs geheel biologisch te laten maken. Dus wie weet serveren we u tijdens ons volgende buffet catering volgende keer wel het heerlijke ijs van Mezzo. Toch liever zelf eerst proberen? IJssalon Mezzo vind je aan het Dapperplein in Amsterdam Oost. Je kunt er vele verschillende soorten heerlijk ijs krijgen. Er wordt zelfs ijs voor je op verzoek gemaakt. Bovendien staat het personeel van Mezzo voor je klaar om je te bedienen van een vers bereide espresso en een vriendelijke lach.