Bel ons: 020-8932524

5 broden 2 vissen

Het idee om met een catering bedrijf te beginnen kwam eigenlijk voort uit verschillende bronnen. Ten eerste de ervaringen die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan om voor grote groepen te koken. Daarbij is het altijd de uitdaging geweest voor mij om zo lekker mogelijk eten te serveren met verse bereidingen en verse ingrediënten. Daarnaast kan ik me herinneren dat ik op een bruiloft van een vriend was waar de catering zo’n aanfluiting was dat ik dacht, ‘dit kan ik beter’. En dat ben ik nu aan proseccohet doen. Verder zag ik het als eigenwijze, net afgestudeerde en wereld-bereisde  jongeman niet zitten om in dienst te treden bij een bedrijf. Zo ben ik met niets begonnen en ben nu in mijn vierde jaar om 5 broden 2 vissen een gevestigde naam te laten zijn in Amsterdam en omstreken.

Bij de naam 5 broden 2 vissen gaat er bij veel mensen een belletje rinkelen. ‘Heeft dat niet iets met de bijbel te maken ofzo?’ of iets dergelijks hoor ik geregeld. En jawel, dat is inderdaad zo. Het verhaal gaat dat Jezus van Nazareth les gaf aan een mannetje of vijf duizend. Dit was buiten in de velden waar er genoeg ruimte was voor zoveel mensen. Zijn onderwijs ging over hoe te leven en wie God nu eigenlijk echt is. In de avond kreeg men trek en wilde men uiteraard eten. De twaalf volgelingen van Jezus wilden de mensen naar de omliggende dorpen sturen om eten te laten kopen. Jezus had andere ideeën en vroeg hoeveel eten er was. Er was een jonge jongen met 5 broden 2 vissen.Dat was alles. Voor de Zoon van God een peulenschil. Hij zei een dankgebed en begon het in stukken te breken. Op wonderbaarlijke wijze kon hij het blijven breken. Zoveel was er dat alle mensen die er aten hadden genoeg. Én er waren twaalf manden eten over.

gestoomde-zalmWat is er nu voor een jongeman nou een mooier verhaal dan dit om als inspiratie te dienen voor de naam van een catering bedrijf. Het is een naam met een verhaal, het gaat over mensen voeden en het gaat over met elkaar delen. En of je nu in God gelooft of niet, lekker eten is een godsgeschenk!